Летният туристически сезон беше официално открит във Варна. Курортите по Северното

...
Летният туристически сезон беше официално открит във Варна. Курортите по Северното
Коментари Харесай

Във Варна откриха официално летния туристически сезон

Летният туристически сезон беше публично открит във Варна. 

Курортите по Северното Черноморие към този момент посрещат първите туристи, заяви Българска национална телевизия. 

С 5 до 10% е нараснала цената на морската отмора у нас тази година. За нощувка „ ол инклузив “ цените стартират от 40 и доближават 180 лева според от от категория на хотела. Ако не желаете да се възползвате от такава услуга, цената на нощувката стартира от 20 лева, добавя националната телевизия. 

Ранните резервации демонстрират, че тази година се обрисува доста добър сезон, уточни Димитър Дичев от Варненската туристическа камара. Той планува, че за регион Варна резултатите таи година ще надминат тези от предходната.

" Миналата година регион Варна посреща 1 141 000 туристи и бяха осъществени 5,5 млн. нощувки. Искам да кажа, че освен моята прогноза, само че и на хотели туроператори е, че тези цени ще бъдат надминати. Докато за страната се дава растеж от 5%, особено за регион Варна той ще е сред 5 и 8% ", сподели Дичев.

През предходната година във Варненско са почивали туристи от над 60 страни, само че главните пазари са Германия, Полша, Украйна, Русия, Румъния и още няколко, добавя Дичев. С изключение на съветските туристи, се чака растеж на всички задгранични туристи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР